En kritisk grense for forbrukselektronikk
I nyhetene (fra NBC): “For tredve år siden eide den gjennomsnittlige amerikaner 1,3 elektroniske enheter – en TV og en tredjedel av en radio.
«I 2008 hadde dette antallet økt til 24 enheter: mobiltelefoner, iPods, PCer, digitale kjøkkenmaskiner og så videre. I 2011, med iPad, Kindle og de konkurrerende Android-telefonene samt enda flere teknologiske skatter, er antallet – fremdeles 24.
«Dette er et «innretningsplatå» der forbrukeren av forbruksvarene ikke klarer å forbruke mer. Det betyr at selskaper i stedet for å skape flere og flere ulike innretninger og duppedingser som menneskene kan kjøpe, må forbedre det som allerede finnes, og forsikre seg om at ulike eksisterende enheter er kompatible med hverandre, ifølge avisen.
«Den stillestående eller til og med nedadgående trenden når det gjelder forbrukernes innkjøp av elektronikk var uunngåelig, ifølge enkelte industrieksperter… Etter et visst punkt finnes det ikke flere varer å erstatte eller oppnå.»
Min kommentar: Det eneste valget man har er å enten bevisst lage produkter som inneholder feil eller å redusere produksjonen. Alternativet er at vi utvikler en ny holdning til produksjonen, samfunnet og livet. Uansett må vi sette oss ned og tenke…